субота, 17 серпня 2024 р.

"Баєр" вперше завоював Суперкубок Німеччини

Баєр після результативної нічиєї в основний час обіграв Штутгарт по пенальті та завоював Суперкубок Німеччини.
Поєдинок видався насиченим. Вже в дебюті суперники обмінялися м’ячами – на гол Віктора Боніфейса Шваби швидко відповіли влучним ударом Енцо Мійо. Ближче до кінця тайму чемпіони Німеччини залишились у меншості – пряму червону картку отримав новачок Фармацевтів, вінгер Мартен Тер’є.

Свято для дітей від "Платформи єдности"

Волонтерський центр «Платформа єдності» / Volunteer center «Unity platform»запрошує дітей віком від 6 до 15 років сімей військовослужбовців (родини військових які беруть (брали) участь у бойових діях, сімї загиблих (померлих), безвісти зниклих, поранених, а також військовослужбовців які потрапили в полон ) та найбільш вразливих категорій населення області (діти сироти, напівсироти, діти з інвалідністю) на святковий захід на передодні Дня Незалежності
Реєстрація (суб - пн 15:00-17:00)
контакт-центру +380 (96) 653 47 85
При собі мати документ (довідку) який засвідчує дану категорію
Обов’язково завітайте! Наші діти заслуговують на позитивні емоції!
Ми дякуємо захисникам які виборюють Перемогу, стоять на захисті нашого спокою, даючи можливість у ці неспокійні дні дарувати дітям тепло та радість

вівторок, 13 серпня 2024 р.

"Останні динозаври" від театру Кафки

Останні динозаври - нова аудіовистава від театру Кафки

Львівський театр імені Франца Кафки представляє результат літературного конкурсу одноактних п’єс, який нещодавно проводив культурний портал Експеримент. Перше місце обирали редакція сайту й актори Львівського театру Франца Кафки. Серед десятків талановитих робіт перемогла п’єса Дарини Рубаник "Останні динозаври".

понеділок, 12 серпня 2024 р.

Политические заключенные Каракалпакстана

Минуло два года со дня событий 1-2 июля 2022 года в Каракалпакстане – суверенном государстве в составе Узбекистана. «Канлы Саратан» (Кровавый июль) стал поворотной точкой в постсоветской истории страны. Выступление каракалпакского народа в защиту суверенитета республики было жестоко подавлено силовыми структурами Узбекистана. Вслед за этим республику захлестнула волна репрессий: уголовные и административные дела, произвольные задержания, пытки, угрозы, экстрадиционные запросы…
Предлагаем вашему вниманию список политических заключенных Каракалпакстана, подготовленный и рассмотренный международной экспертной группой. В ее состав вошли известные правозащитники из разных стран: Аннадурды Хаджиев (Болгария), Крассимир Канев (Болгария), Галым Агелеуов (Казахстан), Евгений Жовтис (Казахстан), Ивар Дале (Норвегия), Виталий Пономарев (Россия).

Ситуація на Курщині і головні інформаційні загрози від росіян

ЦЕНТР ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ

#ЦПД_пояснює:
Головні інформаційні загрози від росіян навколо ситуації в Курській області
російський режим та командування армії рф дуже занепокоєне тим, що бойові дії в Курській області не супроводжуються насильством проти цивільних. Навпаки, людям не заважають задовольнити гуманітарні потреби, за бажання місцевим дають змогу виїхати у зони без бойових дій.
Тому росіяни намагаються використати ситуацію в Курській області для нових інформаційних атак проти України.

неділя, 11 серпня 2024 р.

Павло Коваль допомагає ЗСУ

68-річний тернополянин Павло Коваль став вуличним музикантом, щоб допомогти ЗСУ. З початком повномасштабної війни Росії проти України вирішив допомогти армії тим, чим вміє – грою на баяні. Нещодавно він передав 2600 грн на закупівлю дронів для 93-ї бригади ЗСУ "Холодний Яр"

середа, 7 серпня 2024 р.

Спіши до раю, герою

Театр Кафки презентував аудіозбірку віршів

 

Львівський театр імені Франца Кафки продовжує свою місію з популяризації української поезії. Цього разу актори театру презентують новий поетичний альбом, присвячений творчості видатного українського поета, дисидента та борця за свободу слова Івана Сокульського.

Вірші Сокульського, пронизані глибоким патріотизмом, любов’ю до України та незламним духом, знайшли своє відродження в інтерпретації акторів театру Кафки. Цей альбом стане ще одним свідченням того, що поезія Івана Сокульського залишається актуальною і сьогодні, надихаючи нові покоління на боротьбу за справедливість і свободу.

Безплатна підтримка українських видавництв

У цей важкий час ми намагаємося якомога більше поширювати українську культуру, зокрема літературну діяльність.

Зараз ми відкрили новий проєкт - «Новини видавництв» https://md-eksperiment.org/category/novini-ta-novinki-vidavnictv.

Переважна більшість медіапростору бере гроші за будь-яку рекламу. Але ми змінюємо цей стереотип.

Новый виток политических преследований каракалпаков.

ИП "Шырак-2014" решил распространять этот пресс-релиз вновь потому что в странах Россия, Казахстан, Белорусия и Узбекистане этот информация блокируется. По этому мы решили отправлять по электронной почте всем, кому судьба Каракалпакского народа безразлично. Дальше по тексту: В конце июля – начале августа суды в Каракалпакстане начали рассмотрение шести уголовных дел в отношении восьми подсудимых, обвиняемых в распространении через интернет информации, угрожающей общественной безопасности. Пятерым из них также инкриминируют публичные призывы к «незаконному изменению конституционного строя Республики Узбекистан». Эти данные свидетельствуют о дальнейшем усилении политических преследований в Каракалпакстане, связанных с попытками Ташкента подавить движение за суверенитет республики. При этом СМИ Узбекистана о таких судебных процессах не сообщают. https://tmhelsinki.org/article/4c81e158-95da-48a4-bcec-959ef93f74c3

Одним из последних приговоров в отношении так называемых «сепаратистов» стал приговор по делу Дамежан Есеновой, осужденной 10 июня 2024 года Кунградским районным судом за «оскорбление президента Узбекистана» (ст.158 ч.3 УК) и распространение в интернете информации, угрожающей общественной безопасности (ст.244-1 ч.3 п.«г»). Поскольку это уголовное дело является типичным для правоприменительной практики современного Каракалпакстана, рассмотрим его более подробно.

Єрмак пилитиме кінокошти знову

Державне агентство України з питань кіно відібрало членів у нову Раду з держпідтримки кінематографії. Цей орган найближчим часом визначатиме, які українські фільми отримають фінансування, а які – ні. У новому складі є люди пов’язані з Андрієм Єрмаком та колишнім очільником Ради Артемом Колюбаєвим — фігурантом розслідування «Слідства.Інфо».

Про це повідомляє «Слідство.Інфо»

7 серпня 2024 року відбулось друге засідання конкурсної комісії, яка відбирає членів до Ради з держпідтримки кінематографії (РДПК). Одна з функцій Ради — вирішувати, які фільми отримають державне фінансування, а які — ні. Для цього є ціла система, де група експертів оцінює, чи фільм вартий уваги, передає свої висновки Раді, за якою вже залишається останнє слово щодо фінансування стрічки.

Князь Глинський про Бєлгородщину та Курщину

Ще 22 березня 2022 року Князь Богдан Володимирович Глинський висловив свої законні претензії на прадідівську вотчину, окуповану Російською Федерацією. Він заявив, зокрема, що "теперішня московитська влада впродовж багатьох років використовувала належні мені родові території . Мова йде, зокрема, про Бєлгородську і Курську області. Холоп удмуртського улусу , відомий світовому загалу, як Владімір Путін , має негайно покинути чужі території. За заповітом моєї прапрапра...бабці Олени Василівної Глинської - великої московської княгині і другої дружини великого московського князя Василія III Івановича та спадкоємиці знатних родів русинів-українців і хрещених татар-ординців регіону мусимо діяти згідно вимог справедливости і часу. Відтак, підкреслюю, за світськими та церковними законами, а тим більш, вимогам часу, повідомляю про наступне. Владімір Путін з оточенням використовує суверенні землі роду Глинських без наявних документів на спадковість.

Неспроможність світу

Імпотентність світовової спільноти перед обличчям зла - це найбільша трагедія 20-21 століття. Світ нездатний вирішувати нагальні проблеми, гамувати зло щойно воно підносить голову. Усі міжнародні інституції, покликані реагувати на виклики, загрози тощо - виявилися цілковито неспроможними, себто банкрутами.

неділя, 4 серпня 2024 р.

"Феєнорд" виграв Суперкубок у ПСВ

Сезон у Нідерландах стартував більш ніж яскраво. "ПСВ" та "Фейєноорд" видали результативну битву, в якій сама гра не виявила найсильнішого, а в серії пенальті успішніше виявилися роттердамці. Під час поєдинку лідерство захоплювали то одні, то інші. "ПСВ" вийшов уперед завдяки швидкому голу вже на дев'ятій хвилині. Наприкінці півгодини зустрічі "Фейєнорд" не просто відновив рівновагу, а й забив ще, зайнявши позицію лідера.

Неймовірний камбек "Порту"

"Порту" перевернув гру за Суперкубок Португалії, перетворивши 0:3 на 4:3 за підсумками 120 хвилин! Вже наприкінці стартової 10-хвилинки титульного матчу "дракони" горіли 0:2 після точних ударів Інасіу та Гонсалвеша. У вражаючих атаках "леви" просто вминали суперника, а тому розгром до середини першого тайму не став одкровенням - дебютант лісабонців Кенда пробив Кошту після пасу Дьокереша.

"Бешикташ" вдесяте завоював Суперкубок Туреччини

У матчі за Суперкубок Туреччини "Галатасарай" грав проти "Бешикташу". Гра, як і очікувалося, розпочалася без розгойдування – обидві команди люблять атакуючий футбол зі швидкими переходами з оборони в атаку. Іммобілі знадобилося менше хвилини, щоб відзначитися за свою нову команду: скориставшись помилкою Нельссона, форвард вийшов віч-на-віч з голкіпером і вразив ціль. "Галатасарай" відповів двома забитими м'ячами, обидва - зі становища "поза грою".

четвер, 1 серпня 2024 р.

Воробець планує скасувати вирок

 Екс-заступник начальника Тернопільської податкової Євген Воробець у Тернопільському апеляційному суді намається вкотре обійти закон.

Євген Воробець, який 17 квітня 2024 року був визнанний винним Тернопільським міськрайонним судом у кримінальних правопорушеннях, передбачених, частиною 3 статті 189 ККУ (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна) та суд призначив йому покарання у вигляді - позбавлення волі, терміном на шість років з конфіскацією майна, сьогодні, в апеляційносу суді Тернопільщини намагається вкотре обійти закон.

Йосип Сліпий

Мінна небезпека і життєстійкість

Відбудеться засідання Ради ветеранів

20 вересня (пʼятниця) о 12:00 відбудеться засідання Ради ветеранів Тернопільської області. Порядок денний: 1. Звіт про пророблену роботу 2. ...