понеділок, 18 березня 2024 р.

Любомир Крупа загинув

Народився Любомир Крупа 2 вересня 1975 року у селищі Велика Березовиця Тернопільського району. Навчався в Тернопільському державному педагогічному інституті на історичному факультеті за спеціальністю “учитель історії”. Навчався в аспірантурі у Тернопільському державному педагогічному університеті за спеціальністю “Історія України”. Захистив кандидатську дисертацію на тему: “Вплив митрополита Андрея Шептицького на суспільне і культурно-просвітницьке життя в Галичині кінця 19 – першої половини 20 століття” у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. У 2004 році став кандидатом історичних наук зі спеціальності “Історія України”. Автор 28 наукових статей, тез і публікацій. У 2014 pоці Любомир Крупа був директором департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, з 2015 до 2020 рік заступником голови Тернопільської обласної ради, депутат Тернопільської обласної ради 7-го і 8-го скликань та Великоберезовицької селищної ради.

На початку повномасштабної війни вступив до тероборони, потім поїхав на фронт.

Любомир Крупа з дружиною Іриною виховував двох синів.

Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні. До цього військовослужбовець вважався безвісти зниклим.

“Було засідання Тернопільського міськрайонного суду 6 березня і на основі показів свідків та службового розслідування, його визнали загиблим. Рішення суду вступить в дію через місяць”, — сказала Ірина Крупа.

За її словами, він пішов захищати Україну в перший день повномасштабного вторгнення. Загинув в бою з окупантами 23 березня 2023 року на Харківщині. У річницю з дня загибелі Любомира Крупи вшанують його пам’ять.

А саме, о 10 годині відбудеться Свята Літургія за упокій душі воїна Любомира в Катедральному соборі УКГЦ в Тернополі, а о 12 годині — панахида на Микулинецькому кладовищі за душі полеглих воїнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Відбудеться засідання Ради ветеранів

20 вересня (пʼятниця) о 12:00 відбудеться засідання Ради ветеранів Тернопільської області. Порядок денний: 1. Звіт про пророблену роботу 2. ...