неділя, 26 травня 2024 р.

Брюгге в 19-й раз став чемпіоном Бельгії

Брюгге, зігравши на своєму полі внічию з земляками із Серкль Брюгге (0:0), став чемпіоном Бельгії.

Зазначимо, що за підсумками 30 турів регулярного чемпіонату Чорно-сині посіли лише четверте місце з 19-очковим відставанням від лідера – Юніона. Проте оригінальний регламент Чемпіонської групи (набрані раніше очки діляться навпіл) дозволив клубу вступити у десятитурову гонку з відставанням “-9”.

Весною на посаду головного тренера Брюгге заступив (з приставкою “в. о.”) Ніккі Хаєн. І дав результат – 24 очки та жодної поразки у десяти матчах з топ-суперниками. У результаті позаду були залишені і Юніон, і Андерлехт (рекордсмен за кількістю чемпіонських титулів, яких у нього 34).

Чорно-сині виграли чемпіонський титул у 19-й раз. Юніон залишився 11-кратним чемпіоном, проте його останній тріумф датований аж 1935 роком.

Крім того, Брюгге в нинішньому сезоні дійшов до півфіналу Ліги конференцій, де драматично поступився Фіорентині (2:3, 1:1).

Нагадаємо, на контракті з Брюгге перебуває український форвард Роман Яремчук, проте він цей сезон провів на правах оренди у складі іспанської Валенсії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Відбудеться засідання Ради ветеранів

20 вересня (пʼятниця) о 12:00 відбудеться засідання Ради ветеранів Тернопільської області. Порядок денний: 1. Звіт про пророблену роботу 2. ...