середа, 1 грудня 2021 р.

Антивакцинатори- Секта свідків СССР?

В світлі нещодавніх заяв про підготовку державного перевороту, зроблених Володимиром Зеленським на прес-марафоні, новими барвами заграла ситуація з нещодавнім взяттям під варту лідера руху антивакцинаторів Остапа Стахіва.

Останньому інкримінують саме наміри повалити конституційний лад в Україні. Погодьтесь, це не досить узгоджується з офіційною позицією його прихильників, які позиціонують себе саме борцями за конституційні права і свободи громадян.

Окремі ЗМІ вже встигли звинуватити антивакцинаторів в зв’язках в РФ, бо ті використовують такі ж плакати, як їх російські «колеги». Більше того, лідерка черкаського осередку встигла заявити про отримання фінансування для акцій від «братнього російського народу», а керівник чернігівського осередку – взагалі є громадянином РФ.

Зрештою, поодинокі громадяни РФ теж можуть мати проукраїнську позицію, тому ми вирішили дізнатись чим насправді живе спільнота антивакцинаторів зсередини. Чи дійсно вони причетні до антидержавної роботи, чи стали жертвами переслідувань за свою активну громадянську позицію?

Щоб далеко не ходити – долучились до найбільшого «Viber»-чату тернопільських прихильників Стахіва. Вже ж тут точно не мало б бути кремлівських наративів, адже Тернопільщина славиться своєю патріотичністю.

Проте контент чату вражає, що називається «з порога». Свідомо не проводимо аналіз публікацій на тему коронавірусу, адже це не було нашою метою –ми шукали лише підтвердження антидержавної діяльності і зв’язків з Росією. Для початку, для швидкого «введення в курс справ» адміністратори рекомендують для перегляду російські Youtube-канали, які пророчать швидке відродження СРСР в колишніх кордонах вже найближчим часом. Насторожує правда?Miscellanea4: Секта свідків СССР або чому антивакцинаторам інкримінують державний переворот...

Немає коментарів:

Дописати коментар