понеділок, 1 листопада 2021 р.

ФСБ підриває світову безпеку

Після розпаду СРСР стався і розпад КДБ на окремі підрозділи. Працівники залишилися на своїх робочих місцях, проте система поділилася на безліч різних відділів, що відрізняються один від одного сферою діяльності.

Розвідка також була розділена, в результаті перетворившись на СЗР, а орган внутрішньої безпеки став називатися ФСБ. Однак у ФСБ також ухвалили рішення створити власні відділи розвідки, які працюють не лише в межах країни, а й за її межами. Нові управління дозволили обійти закон, підписаний країнами СНД у 1992 році, – не вести шпигунську діяльність проти один одного. І якщо СЗР підписала документ, то ФСБ, яка на той момент не займалася зовнішньою розвідувальною діяльністю, його не підписувала.

Таким чином, у 1999 році президент Борис Єльцин підписав указ, який дозволяв ФСБ займатися розвідувальною діяльністю за кордоном. Цей указ наказав створити у спецслужбі УКОЗ – Управління координації оперативного зв'язку у Департаменті аналізу прогнозу та стратегічного планування (ДАПСП). Директором управління став генерал-майор В'ячеслав Ушаков.

Немає коментарів:

Дописати коментар