вівторок, 30 липня 2024 р.

Нас чекають нові проблеми

В рамках реалізації експериментальної програми з формування життєстійкості, проведено тренінг  на тему: " Адаптація ветеранів у цивільному житті", Непроста двосерійна розмова вимагає продовження. Як зауважила учасниця заходу волонтерка та громадська активістка Раїса Коляда: "Навіть якщо війна чисто теоретично закінчиться завтра, то проблеми з пораненими захисниками не закінчаться,а тільки збільшаться. Багато цивільних говорять, що прийдуть військові і наведуть порядок, але це так не працює. Військові, які повертаються мають перш за все відпочити та відновитися, а не ставати і робити за нас нашу роботу. Реабілітація - це комплексний підхід до здоров'я військового, яка має включати в себе психологічне, моральне, фізичне, духовне відновлення. Важлива потреба при лікарні, це соціальний працівник, який би в перший день прибуття пораненого міг вияснити та проконтролювати наявність документів захисника та проінформувати, та допомогти відновити при втраті".

Віртуальний тур по Львівському музеї історії релігії

Львівський музей історії релігії оголошує про запуск амбітного проєкту зі створення онлайн-платформи та оцифрування фондових колекцій. Ця ініціатива є необхідним кроком у збереженні та популяризації багатої релігійної спадщини України.

“В мирний час в нашому музеї експонувалось близько 10 відсотків фондової колекції. Частина з тих пам’яток, що не експонувались в постійно діючій експозиції, презентувались на виставках, публікувались в музейних каталогах та наукових виданнях, але ці видання відомі лише невеликій групі спеціалістів. Значна частина колекції ніколи не була доступна для відвідувачів. А з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, музейні пам’ятки надійно сховані і побачити її немає можливості. Завдяки цифровому архіву, кожен охочий зможе вільно досліджувати унікальні артефакти, що розповідають про різні аспекти релігійної культури", – розповідає Надія Полянська, координаторка проєкту.

понеділок, 29 липня 2024 р.

Чернігівський волейболіст у російському полоні

До участі в Олімпійських іграх у Парижі запрошено 15 атлетів із російським паспортом та 16 – з білоруським. 
Щоб отримати запрошення на Ігри-2024, вони повинні були пройти перевірку МОК на дотримання критеріїв нейтральності, оскільки виступатимуть у Парижі під прапором «нейтральних атлетів» виключно в особистих турнірах. Однак, можна стверджувати, що вони, як й більшість їх колег, якщо відкрито і не підтримують російську агресію, то і не виступають проти цієї війни.
У цей же час українські спортсмени не тільки не могли нормально підготуватися до Олімпіади в своїй країні у нормальних умовах. У лютому 2024-го року Міністерство молоді та спорту України повідомляло про 443-х українських спортсменів та тренерів, що загинули під час україно-російської війни.

Плануй ідеальну мандрівку разом із bronui.com

Плануй свою ідеальну мандрівку разом із bronui.com Перший український сервіс готельної нерухомості, створений для того, щоб зробити твій відпочинок незабутнім. bronui.com це: - прямий зв'язок з готелем - легкий пошук та миттєве бронювання - завжди найкращі пропозиції

У Тернополі вшанували пам'ять загиблих в Оленівці

пʼятниця, 26 липня 2024 р.

А ЛИПИ ТЮ-ТЮ... // Процишин офіційний

Маніпуляція. Як протистояти?

В рамках реалізації експериментальної програми з формування життєстійкості, сьогодні ми провели тренінг на тему: "Маніпуляція. Як протистояти?", і це було неймовірно важливо!

 Тема:
Маніпуляція – це складний і часто невидимий інструмент впливу, який може мати серйозні наслідки для психічного здоров'я та самопочуття.
 Чому це важливо:
Для жінок, особливо в час війни, розуміння та вміння протистояти маніпуляціям стає життєво необхідним. В умовах постійного стресу та невизначеності, маніпулятори можуть використовувати наші страхи та вразливості.

четвер, 25 липня 2024 р.

Народжені щоб жити / Born to live

Шановні друзі та колеги, запрошуємо Вас вподобати сторінку нашого нового проєкту: Документального серіалу - «Народжені щоб жити» - 2 серії - 4 нариси про ветеранів війни і АТО/ООС, яким війна залишила інвалідність та ПТСР. Це історії звичайних хлопців, які ходять з нами одними вулицями, маючи за плечима війну та її наслідки на своєму тілі та душі. Як вони влаштовують свій побут та особисте життя, про що мріють і чого уже встигли досягти, чого прагнуть – усе це побачимо у цьому циклі телефільмів.
#запідтримкиукф

Верховный Суд Узбекистана отклонил ревизионную жалобу

23-го июля Верховный Суд Узбекистана отклонил ревизионную жалобу на приговор по делу лидера протестов в Каракалпакстане в 2022 году Даулетмурата Тажимуратова, приговоренного к 16 годам лишения свободы, но суд Узбекистана вынес участнику войне Россия и Украине гражданину Узбекистана смягчающий решение по "наемничество" на стороне России.
Так же по словам адвоката Сергея Майорова судебные слушания продолжались не более 15-20 минут и прошли без участия самого Тажимуратова.В ревизионной жалобе, поданной Майоровым 2 июля, отмечалось, что приговор подлежит отмене «в виду необоснованности, незаконности и несправедливости». Преступлений, предусмотренных ст.244-1, 244 ч.3, 159 ч.4, 167 ч.3 и 243 УК РУз, Д.Тажимуратов «не совершал, а его действия необоснованно были квалифицированы как преступления».

понеділок, 22 липня 2024 р.

"Сопілка Перуна" отримав приз 15-го ОКМФ

У суботу, 20 липня, на церемонії закриття 15-го ювілейного Одеського міжнародного кінофестивалю у Києві оголосили цьогорічних переможців.

ОМКФ 2024, який з міркувань безпеки вже третій рік поспіль проводять не в Одесі, тривав у столиці дев'ять днів. За цей час гостям фестивалю показали понад 90 стрічок, об'єднаних різними програмами. Частина з них змагалася за головний приз – Золотого Дюка – у двох конкурсах: Національному та Європейському.

пʼятниця, 19 липня 2024 р.

Тренінг про токсичність батьків

Важливість відвідування тренінгів про токсичність батьків, особливо під час війни, не можна недооцінювати. На фото - наш останній тренінг в ГО " Центр " Бебiко"", де ми разом вчимося створювати здорове і підтримуюче середовище для наших дітей.

У цей складний час стрес і напруга можуть загострювати негативну поведінку. Наші тренінги допомагають розуміти ці механізми і боротися з ними, зберігаючи психічне здоров'я всієї родини. Ми надаємо практичні інструменти для покращення комунікації та емоційної підтримки.
Давайте разом працювати над створенням безпечного та гармонійного середовища для наших дітей. Знання — це сила, і ми можемо використати її, щоб змінити наше майбутнє на краще.

середа, 17 липня 2024 р.

Нова камера для #PlayForUA

Громадська організація Експеримент відкриває збір коштів на придбання камери Panasonic S5 IIX. Нова техніка допоможе нам із розширенням проєкту #PlayForUA.

#PlayForUA - це серія благодійних заходів, що проводяться з 2022 року з метою збору коштів для підтримки Збройних Сил України. Ці події, які включають фестивалі, концерти, виставки та вистави, вже зібрали значні кошти та допомогли багатьом українським воїнам. Всі звіти можна знайти за гештегом #PlayForUA та в інстаграм каналі нашого театру

Прем'єра "Сопілки Перуна" на 15-му ОМКФ

У четвертий день ОМКФ були представлені фільми з Національної конкурсної програми “Сопілка Перуна” Євгена Мазуренка та “Діло Безп'ятого” Валерія Шалиги.
“У мене виникла думка про те, щоб зняти хлопців (військових) такими якими вони є. Тобто по максимуму, не втручаючись в сам процес, показати як вони живуть. Саме завдяки цьому, вийшло передати це відчуття, наче ви перебуваєте разом з ними. Відчуваєте як це бути артилеристом в посадці. По суті, прожити з ними разом ці декілька днів за одну годину” , – прокоментував Євген Мазуренко, режисер фільму “Сопілка Перуна” .

Серіал «ОБІЦЯНКА БОГУ» відтепер на YouTube

Цієї весни приємно здивував новий український серіал «ОБІЦЯНКА БОГУ». Серед беззаперечних його переваг – якісна режисерська та операторська робота, майстерність художниць у створенні образів в усіх часових відтинках серіалу, неймовірна гра як знаних, так і зовсім молодих акторів. Ще – він виділяється новизною теми, емоційною складовою, розкішними українськими діалогами, залишає відчуття по родинному теплої історії.

Чого ви не побачите і не почуєте в ньому? Ви не побачите недолугих перук чи невідповідних епосі, характеру персонажа костюмів. Не почуєте суржика, істеричних, брутальних діалогів, зневаги дітей до батьків. Жінки – берегині сімейного щастя, мудрі, іноді хитрі, але для них, як і для чоловіків, родина – найцінніший скарб.

Відбудеться засідання Ради ветеранів

20 вересня (пʼятниця) о 12:00 відбудеться засідання Ради ветеранів Тернопільської області. Порядок денний: 1. Звіт про пророблену роботу 2. ...